top of page

OVER DE FOTOGRAAF

Het doel van deze site is om de mooie momenten die vogel- & natuurfotografie met zich meebrengen met je te delen.

Laat ik mezelf kort introduceren. Ik ben Eric van Roon (1968).  In het dagelijks leven ben ik ziekenhuisapotheker-klinisch farmacoloog in het Medisch Centrum Leeuwarden en professor in de 'Klinische Farmacotherapie'  aan de Rijksuniversiteit Groningen, zie ook www.tabulatrainingadvies.nl .

 

Sinds 2010 ben ik bezig met vogelfotografie. In mijn directe leefomgeving, het Noorden van Nederland, zijn een groot aantal verschillende biotopen te bezoeken. Onder andere de Waddenzee en Waddeneilanden met een grote verscheidenheid aan strand- en zeevogels; het diverse

Lauwersmeergebied en Lauwersoog met vissershaven, bossen en uitgebreide plasdrasgebieden, de Afsluitdijk en Den Oever. In deze gebieden breng ik veel tijd door en maak ik de meeste foto's. Jaarlijks ben ik ook zeker twee keer in het buitenland op pad om vogels te fotograferen. Mijn favoriete bestemmingen zijn de Extremadura in Spanje (zie het blog over deze prachtige regio) en Zuid-Afrika.

 

Mijn fotografie-uitrusting bestaat uit Canonapparatuur. Als bodies gebruik ik de EOS 1DX Mark II en de EOS 5DIII. Het Canon EF 500mm F/4.0 objectief is het meest gebruikt voor de vogelfotografie, afgewisseld door het 100-400mm F/4.5-F5.6 II objectief.  Vaak gebruik ik deze in combinatie met een 1.4x III converter, een Gitzo tripod GT5541LS6X met Wimberley WH200 Gimbalkop en/of  een Canon C hoekzoeker. Voor macrofotografie of landschappen gebruik ik respectievelijk, het 100 mm F2.8  en  24-105 mm objectief.

 

Ik maak al mijn opnames in RAW-format om de maximale mogelijkheden voor nabewerking te hebben in PhotoShop CC. Ondanks die mogelijkheden probeer ik de nabewerking tot een minimum te beperken. Standaard nabewerkingen van de RAW-files zijn het maken van een uitsnede, het verkleinen tot een formaat  van 1024 pixels aan de langste zijde (om de filegrootte te beperken) en naverscherpen.

Er zijn een aantal sites voor vogelfotografie en natuurfotografie die ik zou voor een bezoek zou willen aanraden. Op deze sites kun je mooie foto's vinden en mogelijk zijn deze sites net zo'n inspiratie voor jou als ze voor mij zijn. 

www.birdpix.nl : een site met vogelfotografie van hoge kwaliteit. De foto's zijn meestal van Nederlandse of Belgische fotografen.

www.waarneming.nl : wanneer je de beste locaties zoekt om in Nederland bepaalde soorten te zien en te fotograferen is waarneming.nl onontbeerlijk. Deze site bevat up-to-date informatie over waarnemingen over het hele land. 

www.extremadura-spanje.nl    Een site van Gertjan de Zoete, een Nederlandse fotograaf en vogelgids. Mooie foto's en een site met veel informatie over de Extremadura. 


Verschillende foto's hebben in de loop van de tijd een weg gevonden naar publicaties dan wel een stukje aandacht gekregen in wedstrijden of competities.  Door HIER te klikken kom je op de pagina met een overzicht van deze foto's, publicaties en/of wedstrijden.

 

Ik hoop dat je van de foto's en de site geniet.

 

Vriendelijke groet,
Eric van Roon

 

Alle foto's op deze site zijn beschermd door copyright. Als je één of meer foto's wilt gebruiken is dat geen probleem, onder voorwaarde dat het me vooraf gemeld wordt via het contactformulier en dat bij het gebruik van de foto's verwezen wordt naar www.eye4birds.com als bron van de foto's, dan wel dat mijn naam als maker van de foto duidelijk vermeld wordt bij de betreffende foto. Mocht je een foto nodig hebben in een groter fileformat laat dat dan even weten via het contactformulier dan maken we daar een afspraak over.

bottom of page