top of page

Wedstrijden en publicaties

 

Klik op de foto voor een weergave op 100% formaat

Gepubliceerd: tijdschrift 'Vogels' december 2015,  Vogelbescherming

Onderstaande foto is opgenomen in het tijdschrift 'Vogels' van december 2015 (Vogelbescherming Nederland).

Wedstrijd: maandopdracht Birdpix (april 2013)

Deze foto verdiende de eerste plaats bij de Maandopdracht van April 2013 op Birdpix. De opdracht van deze maand was 'Maak een foto waar liefde uitstraalt, tussen vogels of wat ruimer, voorjaarsliefde.' Hoewel het maar zeer de vraag is of paring bij vogels iets met liefde te maken heeft, vond ik deze opname die ik maakte bij het Wagejot op Texel uitstekend passen bij deze maandopdracht.

Gepubliceerd: Volkskrant (24 augustus 2013)

In het Lauweersmeergebied werd in de zomer van 2013 dagelijks een oehoe in de weilanden en hagen naast het Zoutkamperril waargenomen. Op zondag 11 augustus besloot ik de oehoe ook op te zoeken. Na een hele dag, met vol zonlicht, van de oehoe op enige afstand te hebben kunnen genieten, besloot de oehoe met het afnemen van het licht vlak voor me op een hek te gaan zitten. De meeste fotografen en bijna alle fietsers waren al vertrokken. De nieuwe plek van de oehoe gaf me gedurende een klein uur alle mogelijkheden om de oehoe te fotograferen. Rekkend, gapend, dommelend. Tot een rammelende tuk-tuk de oehoe deed opschrikken en terugjoeg naar zijn plek verder van de weg af. De Volkskrant besteedde een item aan de oehoe en plaatste daarbij deze foto.

Gepubliceerd: boek 'Roofvogels & Uilen in Europa' (2012)

Birdpix heeft de afgelopen jaren een fraaie reeks boeken uitgegeven. Het begon met een reeks boeken over Vogelfotografie. Gevolgd door een serie over verschillende aspecten van natuurfotografie in de volle breedte. In 2012 werden twee boeken uitgegeven over Roofvogels & Uilen (ISBN 978 90 366 3087 0) en Vogels van Stad & Park. In het eerste werk werd een foto van mij van een kleine torenvalk, gemaakt in Trujillo (Extremadura, Spanje) geplaatst.

Wedstrijd: beste vogelfoto 2014 Birdpix

Wedstrijd: beste foto van de maand maart 2014 Natuurmonumenten

Onderstaande foto kreeg een eervolle vermelding bij de competitie voor de 'Beste vogelfoto 2014', uitgeroepen door Birdpix. Daarnaast won deze foto de vakjuryprijs voor de verkiezing van de 'Foto van de maand' maart 2014. De foto is te vinden op de site van natuurmonumenten (https://www.natuurmonumenten.nl/foto-van-de-maand/maart-2014)

Gepubliceerd: boek 'Praktijkboek Wildlifefotografie' (2015)

Onderstaande foto is opgenomen in het 'Praktijkboek Wildlifefotografie' (2015; ISBN: ...)

Gepubliceerd: tijdschrift 'Vogels' maart 2015,  Vogelbescherming

Onderstaande foto is opgenomen in het tijdschrift 'Vogels' van maart 2015 (Vogelbescherming Nederland).

Gepubliceerd: tijdschrift 'Vogels' oktober 2015,  Vogelbescherming

Onderstaande foto is opgenomen als cover van het tijdschrift 'Vogels' van oktober 2015.

Gepubliceerd: overigen

Diverse foto's zijn opgenomen op andere sites. Voorbeelden zijn:

 

- http://www.degoudvink.nl/

 

- http://vogelwerkgroep.luite.com/

bottom of page